woensdag 30 augustus 2017

Broodje Aap van week: mag het eens iets anders zijn

We gaan nostalgisch doen, lichtjes sentimenteel, maar volgens onze eigen stijl op het zeemzoete af.

Deze blog trakteerde u een zomer lang op verschillende verhalen, over broodjes, ingrediënten, samenstellingen, historie, e.d. De zomer(vakantie) loopt teneinde en niks past meer dan afsluiten met een icoon. Zo beroem en toch moeten we toegeven: we hebben hem zelf niet in huis. Een vast beeld op de speelplaats, een herinnering voor de smaakpapillen en een smeerboel voor de mondhoeken. Tranen in bedwang want de boterham met choco is daar.


Het Italiaans bedrijf Ferrero; bekend van Ferrero Rocher & tic tac, is één van de grootste producenten van chocoladepasta (of choco) in Europa. Het bekende merk nutella verscheen uit de hand van dit bedrijf in 1964. Dit heerlijke broodbeleg is echter geen Italiaanse uitvinding. In 1948 werd het op de markt gebracht door het Nederlandse familiebedrijf Brinkers. Ferrero zag al snel het potentiële succes van dit product begon in 1949 met de ontwikkeling van zijn eigen product.

Lekker op de boterham maar we steken onze verborgen liefde niet onder schoolbanken en tafels. Een lepel met choco en gewoon aflekken is hemels, de combinatie met banaan is een gezond tussendoortje ;) en als niemand kijkt, durven we wel eens extra dik te smeren.

Binnenkort die eerste schooldag, dan rest ons maar één ding te vertellen. We wensen jullie veel plezier en kijk alvast uit naar de middagpauze, een lekker broodje of een lekkere boterham met choco!

Meest gelezen publicaties afgelopen 30 dagen

Zoeken in Riemst