dinsdag 18 juli 2017

Broodje Aap van de Week: Broodje Sjakie

Broodje ‘Sjakie’ 

Waanzinnig lekker broodje ontdekt door broodjeswedstrijd in ‘t Gazetje Vroenhoven

 VROENHOVEN - Op 5 juli 2017 lanceerde krantenwinkel én broodjeszaak ‘t Gazetje in Vroenhoven een oproep om een eigen broodjesrecept in te zenden in de vorm van een wedstrijd. Op deze manier zou de winnaar 4 gratis broodjes per maand kunnen verdienen en zou het winnende broodje de volgende maanden verkocht worden in deze populaire broodjeszaak. Een fantastische eer voor de winnaar dus.

 Maar wat was begonnen als een onschuldige en ludieke wedstrijd, groeide al snel uit tot een supperspannende nek-aan-nek race met de meest briljante broodjesrecepten. Uit de 20 ingezonden broodjesideeën werd vervolgens de beste 5 recepten geselecteerd door eigenaars Guido en Godelieve. “Het waren stuk voor stuk buitengewone broodjesrecepten, maar we moesten nu eenmaal een selectie maken waaruit het publiek kon kiezen”, noteert Guido.

En wat voor een selectie! De originele inzendingen varieerden van een echte Meat Lover, een broodje Salmon Dance en zelfs een Sanneke (ingezonden door een werknemer van ‘t Gazetje zelf). Maar het publiek leek toch het meest gesmaakt met een broodje Zon én een broodje Sjakie. Het bleek een verscheurende keuze voor de mensen, een keuze tussen smakelijke carpaccio met parmezaan schilfers en zongedroogde tomaatjes, of een broodje met zachte kipfilet, bedekt met smaakvolle satésaus en bicky-uitjes. Na een waanzinnig slot bleek broodje Sjakie - ingezonden door Nederlander Jacques Vaissier - uiteindelijk aan het langste eind te trekken.

Winnaar Jacques
Ondertussen is Jacques bereikbaar voor commentaar: “Ik ben echt ontzettend blij dat ik eindelijk een internationale prijs te pakken heb. Ik hoop dat dit nu de start is van een carriere als BV (Bekende Vroenhovenaar nvdr.)”. Op de vraag wat hij gaat doen met zijn 4 gratis broodjes per maand, antwoordt de man ambitieus: “Ik kom sowieso regelmatig mijn broodje eten, maar ik zal ook mijn familie en vrienden hiervan laten genieten. Deze broodjeszaak verdient, net als mij, internationale erkenning, dus ik zal ze zeker promoten in Nederland en omstreken.

Ook in ‘t Gazetje klinkt het zeer trots: “We denken dat dit echt een verdiende winnaar is, de klanten hebben trouwens altijd gelijk. We hopen dat iedereen komt genieten van dit waanzinnig recept. We bedanken Jacques en hopen hem snel te ontvangen op onze winkel”, zeggen Guido en Godelieve in koor.

Vanwege deze krant wensen we Jacques een dikke proficiat en hopen we dat hij zijn internationale carriere van de grond kan krijgen. Hij zal in elk geval 2 maanden lang onze BV zijn.


Meest gelezen publicaties afgelopen 30 dagen

Zoeken in Riemst