vrijdag 19 mei 2017

Denk, eet, koop lokaal!

Denk, eet en koop jij lokaal? Dan maak je tussen 15 mei en 11 juni kans op mooie prijzen! In die periode kunnen handelaars en horeca-uitbaters in Riemst deelnemen aan een grote tombola-actie. Wie weet win je zo één van de felbegeerde prijzen! 

Ondersteuning van de lokale handel

Het gemeentebestuur wil de lokale handel in Riemst versterken en ondersteunen. Dit door iedereen aan te sporen om lokaal te denken, te eten en te kopen. Riemst heeft op dat vlak veel te bieden, denk maar aan de vele buurtwinkels, handels- en horecazaken waar je steeds een persoonlijke service krijgt. Door een grote tombola-actie wil het gemeentebestuur de Riemstenaren bewust maken van het diverse aanbod in eigen gemeente. Wat is er immers leuker dan winkelen of genieten van een maaltijd in je eigen buurt? Des te meer als je er mooie prijzen mee kan winnen!
De actie is een eerste zichtbare uitwerking van het actieplan, dat opgesteld werd na de studie ‘ter versterking van het gemeentelijk handelsapparaat en ter versterking van de dorpskernen Riemst’. Deze studie werd op vraag van het gemeentebestuur uitgevoerd door CityD, gespecialiseerd in stads- en centrumontwikkeling, om de kleinhandel en de dorpskernen te versterken qua winkelaanbod. 

Tombola-actie: #totRiemsts

Denk, eet en koop jij ook lokaal? Dan doe je vanaf 15 mei je voordeel! Per besteding van 5 euro bij één van de ingeschreven handelaars of horeca-uitbaters, ontvang je een tombolabiljet. Het maximaal aantal biljetten per aankoop wordt beperkt tot 20 stuks.
Steun je lokale handelaar en deel je ervaringen op de sociale media via de hashtag #totRiemsts, wie weet verschijnt jouw foto dan op onze Facebookpagina!
Een bonus voor de milieubewuste klant
Klanten die zich op een duurzame manier verplaatsen naar de lokale handelaars of horecazaken verdienen een bonus. Kom jij met de fiets of te voet? Dan krijg je bij aankoop van 5 euro niet één, maar twee tombolabiljetten!
Deze duurzame actie kadert in de Europese ‘Convenant of Mayors’, die het gemeentebestuur in 2011 ondertekende. De gemeente streeft naar 20% minder CO2-uitstoot tegen 2020 en draagt zo bij aan de provinciale en Europese klimaatdoelstellingen. 
Wat kan je winnen?
Er zijn zes hoofdprijzen te winnen: twee fietsen, elk ter waarde van 2.500 euro, twee cadeaubonnen, elk ter waarde van 1.000 euro en twee cadeaubonnen, elk ter waarde van 500 euro. Naast deze zes hoofdprijzen ontvangen 60 winnaars cadeaubonnen voor een waarde van 100 euro, die je kan inruilen bij de deelnemende handelaars en horeca-uitbaters. Deze 60 winnaars zullen door de gemeente aangeschreven worden en kunnen hun prijzen tijdens de kantooruren komen afhalen op het gemeentehuis, in de week van 26 juni 2017. De totale prijzenpot komt zo neer op een bedrag van 14.000 euro.

Meest gelezen publicaties afgelopen 30 dagen

Zoeken in Riemst