woensdag 24 december 2008

Honderden vragen bij OCMW Riemst voor Euro Millions

HBVL | Het OCMW van Riemst wordt sinds gisteren overstelpt met telefoons van mensen die zich afvragen of ze kans maken op een deel van de 3,75 miljoen euro die de Riemstse Euro Millions-winnaar wegschenkt. Vanaf vandaag deelt de anonieme weldoener alvast 100.000 liter mazout uit.

“De telefoon staat hier al de hele dag roodgloeiend”, zegt OCMW-voorzitter Hubert Cleuren. “Zelfs mensen van buiten Riemst bellen ons met de vraag of ze kans maken op een deel van de koek die onze weldoener verdeelt. De winnaar gaat vanaf vandaag honderd energiecheques van 1.000 liter mazout verdelen onder noodlijdende Riemstenaren”, zegt dagbladhandelaar Guido Coenegrachts, die de verdeling van het geld mee coördineert. “Daarvoor doet de winnaar mogelijk nog een beroep op het OCMW. Ook voor verdere initiatieven zal hij contact opnemen met het OCMW.”

In Riemst wordt intussen druk gespeculeerd over de identiteit van de winnaar, die anoniem wil blijven. Toch zal dat niet eenvoudig zijn. “In Riemst kent iedereen iedereen”, zegt burgemeester Mark Vos. “En ik vermoed dat er in onze gemeente geen tien alleenstaande vijftigers met twee kinderen zijn.”

Meest gelezen publicaties afgelopen 30 dagen

Zoeken in Riemst